Vill du arbeta som frilansskribent?

frilands-nv-u-lank-m-logga-210x100-160908

Gillar du att analysera och skriva? Har du ett brinnande intresse för byggteknik och bygglagstiftning? Klarar du att jobba med korta deadlines? Tar du eget ansvar?  

Om Nytt & Viktigt

I vår tidning Nytt & Viktig skriver vi artiklar inom följande byggsektorrelaterade kategorier:

 • Lagar & föreskrifter
 • Rättsfall
 • Byggteknik
 • Smått & Gott

Vi har även en del som består av filmade intervjuer i kategorin ”Runes hörna”.

Artiklarna i tidningen är så väl egna journalistiska artiklar men även referat till andra artiklar i branschen. Tanken med tidningen, som finns i såväl webb som pappersformat och utkommer sex gånger per år, är att läsaren ska kunna hålla sig uppdaterad med det som är nytt och viktigt inom framförallt byggteknik och bygglagstiftning.

Arbetsuppgifter

Som frilansskribent kan du bidra med en eller flera artiklar till tidningen. Artiklarna kan komma att redigeras, kortas ner eller bearbetas för att passa i tidningen.
Beroende på artikeltyp skall du ta fram artiklar inom lämplig kategori. Antingen som referat från annan artikel, rapport, rättsfall, lagförarbeten etc. eller genom eget journalistiskt arbete.

Om dig:

Tidigare erfarenhet av arbeten med liknande karaktär är meriterande, men framförallt söker vi någon som brinner för att skriva om dessa frågor.

 • Relevant arbetslivserfarenhet inom bygg
 • Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Du är prestigelös och öppen för diskussioner
 • Du kan arbeta med korta deadlines och gillar att arbeta med ett högt tempo
 • Du tycker om att analysera, skriva och formulera dig
 • Du jobbar effektivt, är noggrann med öga för detaljer och levererar med hög kvalitet
 • Du tar eget ansvar, arbetar självständigt och levererar i tid

Särskilda kunskaper – krav:

 • MS Office

Anställningsform:

Frilansskribent

Tillträdesdag:
Snarast eller enligt överenskommelse

Arvode:
Vi tillämpar fast arvode per artikel enligt bestämd prisnivå.
Vid särskilda uppdrag enligt överenskommelse

Ansökan:

Vi ser gärna att du skickar oss ett personligt brev där du beskriver varför du skulle passa för tjänsten samt ett CV. Märk ansökan med FRILANS (i ämnesraden)

Skicka ansökan till admin@byggutbildarna.com

Sista ansökningsdag:

Rekrytering sker löpande

Upplysningar om tjänsten:

Stefan Andersson, Byggutbildarna Rune Johansson AB, 073-707 94 00

stefan@byggutbildarna.com

Byggutbildarna Rune Johansson AB gör inför varje rekrytering ett aktivt val av annonsplats och eventuellt rekryteringsstöd. Vi kontaktar själva de vi väljer att annonsera hos. Vi undanber oss alla erbjudanden om köp av annonsplats eller rekryteringsstöd. Vi önskar att detta respekteras.

Om oss – Byggutbildarna Rune Johansson AB

Vi är ett företag som erbjuder aktuella utbildningar, seminarier och konferenser inom byggteknik och bygglagstiftning. Utöver detta ger vi även ut boken, Bygg- och kontrollteknik för småhus samt tidningen Nytt & Viktigt.

Företaget grundades 1984 av Rune Johansson. Rune har även medverkat i framtagningen av vår nuvarande plan- och bygglag och är ofta bollplank till departement, Boverket och nya utredningar kring bygglagstiftningen.

Till skillnad från många andra utbildningsföretag har vi en bred erfarenhet av såväl privata som kommunala verksamheter inom byggområdet. Detta gör att vi har möjlighet att göra kurserna och kursmaterialet mycket verklighetsanpassade.

Vi är en modern organisation som har expanderat de senaste åren. Vi ser en stor potential i företaget och väljer att fortsätter växa och utvecklas.

Vi hoppas du vill bli en av oss!