Kontrollansvarig
Boka förnyad certifiering

Förnyad certifiering KA

Bokning av tentamen inför förnyat KA-certifikat

Tentamen, eller kunskapsprov som certifieringsorganen vill kalla det, för att kunna certifiera sig som kontrollansvarig enligt PBL (KA) måste genomföras fysiskt. Detta gäller även om du läst KA på distans eller gått någon av våra kurser som lärarledd online. Har du gått någon av våra kurser för att bli KA så ingår en tentamen vid något av våra ordinarie tillfällen. Vanligtvis bokas du automatiskt in på det tentamenstillfälle som tillhör kursen, men har du gått KA distans eller en lärarledd kurs online så måste du boka en tentamen som passar dig. Du bokar enklast ett tillfälle genom att fylla i något av formulären nedan.

Vill du köpa övningshäftet?

Ett övningshäfte med över 600 frågor och svar ingår vid KA grundkurs 4 dagar , KA intensivkurs 2 dagar samt KA grundkurs på distans.

Vill du enbart göra en tentamen har du nu även möjlighet att köpa övningsfrågorna i samband med bokning av tentamen/kunskapsprovet. Övningshäftet skickas då till dig 14 dagar innan inbokat tentadatum.

Det kan även vara intressant för dig som bokar en omtenta och som inte har fått övningshäftet i samband med någon kurs (tex Uppdatering för kontrollansvariga)

Viktigt
Certifieringsorganen har regler för vem som får förnya sin certifiering eller måste göra om hela grundprocessen. Exempelvis kan det krävas att du haft några större eller ett tiotal mindre KA-projekt under certifikatets giltighetstid (enligt BFS 2011:14 KA §12 Allmänt råd). Är du osäker på om du uppfyller deras krav för förnyad certifiering, kontakta ditt certifieringsorgan.

Beställ tenta här · Förnyad certifiering

« Bakåt

TENTAMEN KA - FÖRNYELSEPROV N/K


Kursbeskrivning

Bokning av tentamen - för certifiering av kontrollansvariga

Tentamen, eller kunskapsprov som certifieringsorganen vill kalla det, för att kunna certifiera eller omcertifiera sig som kontrollansvarig enligt PBL (KA) måste genomföras fysiskt. Detta gäller även om du läst KA på distans eller gått någon av våra lärarledda onlinekurser. Har du gått någon av våra kurser för att bli KA så ingår en tentamen vid något av våra ordinarie tillfällen. Vanligtvis bokas du automatiskt in på det tentamenstillfälle som tillhör kursen, men har du gått KA distans eller en lärarledd kurs online så måste du boka en tentamen som passar dig. Du bokar enklast ett tillfälle genom att fylla i något av formulären nedan.

Kurs är inget krav

Det finns det inget formellt krav på att du måste gå kurs för att kunna bli certifierad som kontrollansvarig, även om många väljer att göra det som förberedelse inför den stundande tentamen. Däremot måste du bli godkänd på ett kunskapsprov (samt uppfylla Boverkets övriga krav enligt BFS 2011:14 KA4 med ändringar)

Du väljer alltså själv om du vill gå kurs eller enbart ansöka och göra det obligatoriska kunskapsprovet. Om du väljer att gå kurs ingår tentamen vid ett av våra ordinarie tentamenstillfällen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att göra en tentamen, men för att öka dina chanser för positivt resultat på kunskapsprovet rekommenderas att du har kunskap och kännedom om de lagar och regler som finns uppräknade i 8§ Boverkets föreskrift BFS 2011:14 Boverkets föreskrifter och allmänna råd (2011:14) om certifiering av kontrollansvariga samt hur du hittar i dessa lagtexter.

Certifiering och certifieringsavgift ingår inte. Observera, för att certifiera dig som kontrollansvarig krävs mer än bara ett godkänt kunskapsprov. Läs mer här: Om certifiering 

Vad ingår om man gör tentamen via er?

Har du inte gått någon kurs hos oss men vill göra en tentamen, kan vi skicka dig ca 600 övningsfrågor (och svar) i samband med att du bokar tid för att skriva en tentamen. Tentamenstillfällena sammanfaller med kursernas tentamensdagar. Kostnad för en tenta är då 2000kr+moms. Läs mer här: Om tentamen
Vi samarbetar med samtliga certifieringsorgan: KIWA Certifiering och RISE Certifiering. 

Kan man göra tentamen på hemmaplan?

På en kommun

Om du inte har möjlighet att göra tentamen vid något av våra ordinarie tentamenstillfällen, kan det i vissa fall finnas möjlighet att göra detta på din kommun (lämpligtvis byggnadsnämnden eller liknande). Många kommuner ser detta som en service till deras kontrollansvariga, men alla har inte resurser för att kunna erbjuda detta.

Du själv kontaktar kommunen i god tid före planerad tenta och hör om de har möjlighet att vara tentavakt. Därefter meddelar du oss vem som är tilltänkt att vakta då du gör din tentamen. Så fort vi får personens uppgifter gör certifieringsorganet en kontroll att det inte finns någon intressekonflikt (till exempel att personen själv är kontrollansvariga etc). När vi fått klartecken från certifieringsorganet skickar vi tentamen samt instruktioner till tentamensvakten. Har du frågor kring detta kan du kontakta vår tentamensadministratör, Camilla Moberg, marknad@byggutbildarna.com, 08-33 03 13. Extra avgift för detta på 600kr + moms tillkommer.

Hos certifieringsorgan

Det finns även möjlighet att göra provet direkt genom ditt certifieringsorgan. Du kontaktar KIWA Certifiering eller RISE Certifiering själv för provtillfällen och anmälan. OBS! Certifieringsorganen tar ut en extra provavgift för detta.

Efter kursen

Tid

16:00 - 18:00

Pris

ENDAST TENTA (ingen kurs) 2 500 SEK exkl. moms
ENDAST TENTA + Övningshäfte 4 000 SEK exkl. moms
OMTENTA 2 000 SEK exkl. moms
OMTENTA + Övningshäfte 2 600 SEK exkl. moms
TENTAMEN (ingår efter kurs) 0 SEK exkl. moms
torsdag 22 augusti 16:00-18:00
Malmö
Platser kvar
tisdag 27 augusti 16:00-18:00
Göteborg
Platser kvar
onsdag 28 augusti 16:00-18:00
Stockholm
Platser kvar


Är det inget av dessa datum som passar?
Du kan även boka en tenta inför förnyat certifiering vid ett grundprovstillfälle. Du får då en uppdateringtenta och din provtid blir då kortare än de övrigas. Boka här:  Beställ tenta här - förstagångscertifiering

Är du intresserad av att göra tentamen på annan ort?
Läs mer här: Om tentamen

Kontakta oss

Har du praktiska frågor kring tentan kan du kontakta oss på

Certifiering ingår ej i avgiften

Läs vidare

Pris

Väljer du att göra tentamen via oss är priset för övningsfrågor och tentamen: 2.000 kr (ingår i distanskurs och lärarledd kurs online).

Kom ihåg att ta med ID-handling vid tentamen - utan giltigt ID underkänns din tenta.

Det finns även möjlighet att tentera hos certifieringsorganen. Kontakta dem för pris och mer information.

Kontakta oss
Arrangör

Byggutbildarna Rune Johansson AB

Du kanske även är intresserad av:

Kontrollansvarig på distans + tenta
Kontrollansvarig - grundkurs 4 dagar + tenta
Kontrollansvarig - intensiv 2 dagar + tenta

Uppdatering för kontrollansvariga + tenta

byggutbildarna-logo-vit-600x135